Menu

Hozzávalók

+

Bulguros "rizseshús" elkészítése

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 0.02 kg

Rizseshús de nem rizzsel. A hagyományos étel elkészíthető más gabonával is. A végeredmény nem fog csalódást okozni. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Bulguros "rizseshús" elkészítése

    • Folyékony növényi zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
    • A megmosott kockára vágott húst hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
    • Felöntjük a húst vízzel elkevert KNORR Pörkölt alappal.
    • Az elpárolgó vizet pótolva, néhányszor vízzel felengedve főzzük a húst amig megpuhul.
    • A bulgurt külön vízben kifőzzük amit hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval ízesítettünk.
    • A kifőzött búzatöretet és a pörköltet összekeverjük.
  2. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a bulguros "rizseshúst" megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
    • Más zöldségeket is tehetünk az ételünkbe, hogy szinesebbé tegyük.
    • Sertéshús helyett használhatunk szárnyashúst is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü