Bulguros "rizseshús" (7-10 éves korcsoport)
Rizseshús de nem rizzsel. A hagyományos étel elkészíthető más gabonával is. A végeredmény nem fog csalódást okozni. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Bulguros "rizseshús" (7-10 éves korcsoport)
−
+
€1063.28
Bulguros "rizseshús" elkészítése
sertés lapocka
/kg
0.75 kg
0%
bulgur (búzatöret)
/kg
0.75 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
só
/g
3.0 g
0%
Delikát Ételízesítő hozzáadott só nélkül 3kg
/g
10.0 g
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
/
Bulguros "rizseshús" elkészítése
-
sertés lapocka 0.75 kg
-
bulgur (búzatöret) 0.75 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
-
só 3.0 g
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Bulguros "rizseshús" elkészítése
- Folyékony növényi zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- A megmosott kockára vágott húst hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
- Felöntjük a húst vízzel elkevert KNORR Pörkölt alappal.
- Az elpárolgó vizet pótolva, néhányszor vízzel felengedve főzzük a húst amig megpuhul.
- A bulgurt külön vízben kifőzzük amit hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval ízesítettünk.
- A kifőzött búzatöretet és a pörköltet összekeverjük.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a bulguros "rizseshúst" megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
- Más zöldségeket is tehetünk az ételünkbe, hogy szinesebbé tegyük.
- Sertéshús helyett használhatunk szárnyashúst is.