Hozzávalók
Húsgombóc elkészítése
-
pulykacomb, darált** 0.4 kg
-
bulgur (búzatöret) 0.2 kg
-
víz 0.25 l
-
petrezselyemzöld 7.0 g
-
só 12.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.06 l
Saláta elkészítése
-
Vegyes saláták** 0.8 kg
-
paradicsom** 0.37 kg
-
kígyóuborka** 0.2 kg
-
paprika** 0.18 kg
-
sárgarépa 0.13 kg
-
retek, hónapos** 0.13 kg
-
póréhagyma** 0.13 kg
Elkészítés
-
Húsgombóc elkészítése
- A bulgurt megfőzzük, a petrezselyemzöldet apróra összevágjuk.
- A darált pulykahúst összegyúrjuk asószegény KNORR Vagdaltalappal, a megfőzött bulgurral,a vízzel, az aprított petrezselyemzölddelés a sóval.
- Gombócokatformázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
- Ahúsgombócok tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
-
Saláta elkészítése
- A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk, daraboljuk, majd tálalásig hűtőbe rakjuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk és a tetejére rakjuk a húsgombócokat.
- A salátához kínálhatunk HELLMANN'S salátaönteteket is, vagy meglocsolhatjuk KNORR Balzsamecetkrémmel.
- A saláta elkészítésekor mindig használjunk idényzöldségeket.