Menu

Hozzávalók

+

Húsgombóc elkészítése

  • pulykacomb, darált** 0.4 kg
  • bulgur (búzatöret) 0.2 kg
  • víz 0.25 l
  • petrezselyemzöld 7.0 g
  • 12.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.13 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.06 l

Saláta elkészítése

  • Vegyes saláták** 0.8 kg
  • paradicsom** 0.37 kg
  • kígyóuborka** 0.2 kg
  • paprika** 0.18 kg
  • sárgarépa 0.13 kg
  • retek, hónapos** 0.13 kg
  • póréhagyma** 0.13 kg

Manapság népszerű alapanyag a bulgur. Kifőzve, hússal összedolgozva és gombócot is süthetünk belőle. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Húsgombóc elkészítése

    • A bulgurt megfőzzük, a petrezselyemzöldet apróra összevágjuk.
    • A darált pulykahúst összegyúrjuk asószegény KNORR Vagdaltalappal, a megfőzött bulgurral,a vízzel, az aprított petrezselyemzölddelés a sóval.
    • Gombócokatformázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • Ahúsgombócok tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Saláta elkészítése

    • A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk, daraboljuk, majd tálalásig hűtőbe rakjuk.
  3. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk és a tetejére rakjuk a húsgombócokat.
    • A salátához kínálhatunk HELLMANN'S salátaönteteket is, vagy meglocsolhatjuk KNORR Balzsamecetkrémmel.
    • A saláta elkészítésekor mindig használjunk idényzöldségeket.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü