+

Húsgombóc elkészítése

Saláta elkészítése

  • Vegyes saláták** 0.8 kg
  • paradicsom** 0.3 kg
  • kígyóuborka** 0.15 kg
  • paprika** 0.13 kg
  • sárgarépa** 0.1 kg
  • retek, hónapos** 0.1 kg
  • póréhagyma** 0.1 kg
  1. Húsgombóc elkészítése

    • A bulgurt megfőzzük, a petrezselyemzöldet apróra összevágjuk.
    • A darált pulykahúst összegyúrjuk asószegény KNORR Vagdaltalappal, a megfőzött bulgurral,a vízzel, az aprított petrezselyemzölddelés a sóval.
    • Gombócokatformázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • Ahúsgombócok tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Saláta elkészítése

    • A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk, daraboljuk, majd tálalásig hűtőbe rakjuk.

  3. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk és a tetejére rakjuk a húsgombócokat.
    • A salátához kínálhatunk HELLMANN'S salátaönteteket is, vagy meglocsolhatjuk KNORR Balzsamecetkrémmel.
    • A saláta elkészítésekor mindig használjunk idényzöldségeket.
+