Menu

Hozzávalók

+

Brokkoli fasírt

  • sajt, Trappista** 200.0 g
  • pankómorzsa* 100.0 g
  • 7.0 g
  • tojás (extra osztályú) 3.0 darab
  • fokhagyma* 8.0 g
  • brokkoli** 500.0 g

Fermentált fekete fokhagyma

  • fokhagyma* 500.0 g

Fekete fokhagymával ízesített majonéz


Ez az étel ékes bizonyítéka annak hogy a  hagyományos fasírt nem csak húsból készíthető és lehet izgalmas étel.

...

Elkészítés

  1. Brokkoli fasírt

    • A brokkolit rózsáira szedjük és a vastagabb szárakat eltávolítjuk. 
    • Megmossuk és alaposan leszárítjuk, majd thermomixerben vagy kutterben egyneműsítjük a többi anyaggal együtt.
    • Bő, forró olajba (170°C ) szaggatjuk egy kanál segítségével, de sütőben is süthető.
  2. Fermentált fekete fokhagyma

    • A fokhagyma fejeket hámozás nélkül egyesével alufóliába csomagoljuk és 4 hétre 38-40°C-os állandó hőmérsékletre helyezzük. (Hold-o-mat, háztartási dunsztoló gép…) 
    • A fokhagymát ezután kinyomjuk a héjból és akár olajjal elárasztva vagy pürésítve tároljuk.
    • Felhasználása sokoldalú, halakhoz vagy vöröshúshoz vajjal kombinálva vagyakár kész majonézzel egyneműsítve, mint ennél a receptnél.
    • Természetesen a fekete fokhagyma készen is megvásárolható!
  3. Fekete fokhagymával ízesített majonéz

    • 20g fekete fokhagymát egyneműsítjük a majonézzel és szószos tubusba tesszük.
    • tintahal tinta opcionálisan (ha hangsúlyosabb fekete színt szeretnénk elérni)A fenti összetevőket egyneműsítjük és szószos tubusba tesszük.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü