Hozzávalók
Step 1
-
Őzgerinc 1600.0 g
-
borókabogyó* 10.0 g
-
gin* 6.0 cl
-
kelbimbó** 900.0 g
-
Gesztenye 1000.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 1.0 dl
-
vaj* 200.0 g
-
tejszín 30 % 0.2 l
Elkészítés
-
Step 1
A durvára tört borókában pácolt őzgerinc filét hirtelen forró zsiradékon megkapatjuk, majd előmelegített sütőben (180°C-on) rózsaszínűre sütjük.
Leöntjük ginnel, meggyújtjuk és kevés vörös borral eloltjuk. A húst kiemelve hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert KNORR Demi-Glace mártásalapot és tejszínnel készre forraljuk.
Vajon megpároljuk a kelbimbót, sózzuk borsozzuk és hozzáadjuk a főtt gesztenye szemeket.
A roséra sült húst a gesztenyés raguval és a mártásával tálaljuk.