Borjúmáj pástétom, kelkáposzta habbal, Mirabollán chutney-val
A máj egy közkedvelt alapanyag, izgalmas hideg előétel készíthető belőle. Különféle habokkal és mártásokkal tehetjük igazán egyedivé kreációinkat.

Hozzávalók
Pástétom elkészítése
-
borjúmáj* 421.1 g
-
vöröshagyma 222.2 g
-
fokhagyma* 21.1 g
-
majoranna, szárított** 4 g
-
borjúnyelv* 250 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.6 l
-
KNORR Aszpik 100 g
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 150 g
Kelkáposzta hab.
-
kelkáposzta** 400 g
-
Cayenne bors, őrölt* 1 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.05 l
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap*
Elkészítés
-
Pástétom elkészítése
- Az előkészített borjúnyelvet megfőzzük, kihűtjük majd kockára vágjuk.
- A májat RAMA Margarinon, hagymával fűszerekkel és a konyakkal plepirítjuk.
- Pürésítjük, hozzáadjuk a RAMA Cremefine Profi habkészítményt és a KNORR Aszpikot.
- Hozzáakeverjük a kockára vágott nyelvet és formába tesszük.
- Jól lehűtjük.
-
Kelkáposzta hab.
- A zsenge zöld kelkáposztát és a RAMA Culinesse profit és az ízesítőket egy zacskóba tesszük és levákumozzuk.
- 80 °C-on 30 perc alatt puhára pároljuk
- Ha elkészült pürésítjük, és kihűtjük.
- Felvert RAMA Cremefine Profi Habbal összekeverjük.
-
Tálalás
- Az adagolt pástétomra nyomjuk a kelkáposzta krémet, csírákkal, zöldekkel és Mirabollan Chutey-val tálaljuk.