Menu

Hozzávalók

+

Pástétom elkészítése

  • borjúmáj* 421.1 g
  • tejszín 30 % 0.5 l
  • vöröshagyma 222.2 g
  • KNORR Majoranna 105 g
  • fokhagyma* 21.1 g
  • vaj* 150.0 g
  • borjúnyelv* 250.0 g
  • Aszpik 80.0 g

Kelkáposzta hab.

  • kelkáposzta** 400.0 g
  • tejszín 30 % 0.3 l
  • Cayenne bors, őrölt* 1.0 g

A máj egy közkedvelt alapanyag, izgalmas hideg előétel készíthető belőle. Különféle habokkal és mártásokkal tehetjük igazán egyedivé kreációinkat.

...

Elkészítés

  1. Pástétom elkészítése

    • Az előkészített borjúnyelvet megfőzzük, kihűtjük majd kockára vágjuk.
    • A májat vajjal hagymával fűszerekkel és a konyakkal plepirítjuk.
    • Pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és az aszpikot.
    • Hozzáakeverjük a kockára vágott nyelvet és formába tesszük.
    • Jól lehűtjük.
  2. Kelkáposzta hab.

    • A zsenge zöld kelkáposztát zacskóba tesszük és levákumozzuk.
    • 80 °C-on 30 perc alatt puhára pároljuk
    • Ha elkészült pürésítjük, és kihűtjük.
    • Felvert tejszínnel összekeverjük.
  3. Tálalás

    • Az adagolt pástétomra nyomjuk a kelkáposzta krémet, csírákkal, zöldekkel és Mirabollan Chutey-val tálaljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü