Borjúmáj pástétom, kelkáposzta habbal, Mirabollán chutney-val
A máj egy közkedvelt alapanyag, izgalmas hideg előétel készíthető belőle. Különféle habokkal és mártásokkal tehetjük igazán egyedivé kreációinkat.

Hozzávalók
Borjúmáj pástétom, kelkáposzta habbal, Mirabollán chutney-val
−
+
€199.98
Pástétom elkészítése
borjúmáj*
/g
421.1 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.5 l
0%
vöröshagyma
/g
222.2 g
0%
KNORR Majoranna 105 g
/kg
0.0 kg
0%
fokhagyma*
/g
21.1 g
0%
vaj*
/g
150.0 g
0%
borjúnyelv*
/g
250.0 g
0%
Aszpik
/g
80.0 g
0%
Kelkáposzta hab.
kelkáposzta**
/g
400.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.3 l
0%
Cayenne bors, őrölt*
/g
1.0 g
0%
/
Pástétom elkészítése
-
borjúmáj* 421.1 g
-
tejszín 30 % 0.5 l
-
vöröshagyma 222.2 g
-
KNORR Majoranna 105 g
-
fokhagyma* 21.1 g
-
vaj* 150.0 g
-
borjúnyelv* 250.0 g
-
Aszpik 80.0 g
Kelkáposzta hab.
-
kelkáposzta** 400.0 g
-
tejszín 30 % 0.3 l
-
Cayenne bors, őrölt* 1.0 g
Elkészítés
-
Pástétom elkészítése
- Az előkészített borjúnyelvet megfőzzük, kihűtjük majd kockára vágjuk.
- A májat vajjal hagymával fűszerekkel és a konyakkal plepirítjuk.
- Pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és az aszpikot.
- Hozzáakeverjük a kockára vágott nyelvet és formába tesszük.
- Jól lehűtjük.
-
Kelkáposzta hab.
- A zsenge zöld kelkáposztát zacskóba tesszük és levákumozzuk.
- 80 °C-on 30 perc alatt puhára pároljuk
- Ha elkészült pürésítjük, és kihűtjük.
- Felvert tejszínnel összekeverjük.
-
Tálalás
- Az adagolt pástétomra nyomjuk a kelkáposzta krémet, csírákkal, zöldekkel és Mirabollan Chutey-val tálaljuk.