+

Zöldséges hajdina elkészítése

Bazsalikomos, mustáros csirkemáj elkészítése

  1. Zöldséges hajdina elkészítése

    A hajdinát átválogatás után, folyóvíz alatt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A zöldségeket gondosan előkészítjük, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apró cikkekre vágjuk, majd a hajdinával együtt a zöldségféléket afelhevített olajonátpirítjuk. Ezután kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük és ízesítjük a sómentes fűszerkeverékkel, Knorr zöldségleves alappal és az apróra vágott petrezselyemzöld felével. Átkeverés után, fedő alatt, kis tűzön pároljuk. Főzés közben nem ajánlatos kevergetni, csak az elkészülte után óvatosan fellazítani. A főzés befejezésekor keverjük hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet.
  2. Bazsalikomos, mustáros csirkemáj elkészítése

    A tisztított csirkemájat átmossuk, lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk és a felforrósított étolajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a GLOBUS mustárt és a fűszereket. Kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Óvatosan keverjük, mozgassuk, adagoljuk, hogy ne törjön össze a máj.