Bazsalikomos, mustáros csirkemáj zöldséges hajdinával (7-10 éves korosztály)
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Zöldséges hajdina elkészítése
-
hajdina 600.0 g
-
zöldborsó, fagyasztott 200.0 g
-
sárgarépa 140.0 g
-
csemegekukorica, fagyasztott** 100.0 g
-
petrezselyemgyökér 80.0 g
-
petrezselyemzöld 2.8 g
-
napraforgóolaj** 50.0 ml
-
só, jódozott 6.0 g
Bazsalikomos, mustáros csirkemáj elkészítése
-
csirkemáj** 1000.0 g
-
napraforgóolaj** 60.0 ml
-
só, jódozott 8.0 g
-
bazsalikom, friss* 0.5 g
-
bors, őrölt** 0.4 g
Elkészítés
-
Zöldséges hajdina elkészítése
A hajdinát átválogatás után, folyóvíz alatt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A zöldségeket gondosan előkészítjük, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apró cikkekre vágjuk, majd a hajdinával együtt a zöldségféléket afelhevített olajonátpirítjuk. Ezután kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük és ízesítjük a sómentes fűszerkeverékkel, Knorr zöldségleves alappal és az apróra vágott petrezselyemzöld felével. Átkeverés után, fedő alatt, kis tűzön pároljuk. Főzés közben nem ajánlatos kevergetni, csak az elkészülte után óvatosan fellazítani. A főzés befejezésekor keverjük hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet. -
Bazsalikomos, mustáros csirkemáj elkészítése
A tisztított csirkemájat átmossuk, lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk és a felforrósított étolajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a GLOBUS mustárt és a fűszereket. Kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Óvatosan keverjük, mozgassuk, adagoljuk, hogy ne törjön össze a máj.