Bazsalikomos, mustáros csirkemáj zöldséges hajdinával (11-14 éves korosztály)
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Bazsalikomos, mustáros csirkemáj zöldséges hajdinával (11-14 éves korosztály)
−
+
€67.78
Zöldséges hajdina elkészítése
hajdina
/g
600.0 g
0%
zöldborsó, fagyasztott
/g
200.0 g
0%
sárgarépa
/g
140.0 g
0%
csemegekukorica, fagyasztott**
/g
100.0 g
0%
petrezselyemgyökér
/g
80.0 g
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
10.0 g
0%
petrezselyemzöld
/g
2.8 g
0%
napraforgóolaj**
/ml
50.0 ml
0%
só, jódozott
/g
6.0 g
0%
Bazsalikomos, mustáros csirkemáj elkészítése
csirkemáj**
/g
1000.0 g
0%
napraforgóolaj**
/ml
60.0 ml
0%
só, jódozott
/g
8.0 g
0%
bazsalikom, friss*
/g
0.5 g
0%
bors, őrölt**
/g
0.4 g
0%
/
Zöldséges hajdina elkészítése
-
hajdina 600.0 g
-
zöldborsó, fagyasztott 200.0 g
-
sárgarépa 140.0 g
-
csemegekukorica, fagyasztott** 100.0 g
-
petrezselyemgyökér 80.0 g
-
petrezselyemzöld 2.8 g
-
napraforgóolaj** 50.0 ml
-
só, jódozott 6.0 g
Bazsalikomos, mustáros csirkemáj elkészítése
-
csirkemáj** 1000.0 g
-
napraforgóolaj** 60.0 ml
-
só, jódozott 8.0 g
-
bazsalikom, friss* 0.5 g
-
bors, őrölt** 0.4 g
Elkészítés
-
Zöldséges hajdina elkészítése
A hajdinát átválogatás után, folyóvíz alatt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
A zöldségeket gondosan előkészítjük, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apró cikkekre vágjuk, majd a hajdinával együtt a zöldségféléket afelhevített olajonátpirítjuk.
Ezután kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük és ízesítjük a sómentes fűszerkeverékkel, Knorr zöldségleves alappal és az apróra vágott petrezselyemzöld felével.
Átkeverés után, fedő alatt, kis tűzön pároljuk.
Főzés közben nem ajánlatos kevergetni, csak az elkészülte után óvatosan fellazítani.
A főzés befejezésekor keverjük hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet. -
Bazsalikomos, mustáros csirkemáj elkészítése
A tisztított csirkemájat átmossuk, lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk és a felforrósított étolajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a GLOBUS mustárt és a fűszereket.
Kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk.
Óvatosan keverjük, mozgassuk, adagoljuk, hogy ne törjön össze a máj.