Menu

Hozzávalók

+

Húsgombóc elkészítése

  • pulykacomb, darált** 0.4 kg
  • rizs, barna** 0.25 kg
  • víz 0.22 l
  • 3.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.11 kg

Mártás elkészítése

Köret elkészítése


Szinte mindenki szereti a paradicsomos ételeket. Hazai kedvenc a paradicsomos húsgombóc, amely ebben verzióban barna rizzsel készül. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Húsgombóc elkészítése

    • A barna rizst bő vízben kifőzzük.
    • A ledarált pulykahúst jól összedolgozzuk a kimért vízzel, a sószegény KNORR Vagdaltalappal, a kifőzött barna rizzsel és a sóval.
    • Az így kapott húsos masszát hűtőben kb. 20 percig pihentetjük majd újra átgyúrjuk.
    • Gombócokat formázunk és kombi sütőben a pároló funkciót használva "megfőzzük" azokat.
  2. Mártás elkészítése

    • A lisztből és az olajból világos rántást készítünk.
    • Felengedjük hideg vízzel és belefőzzük a KNORR Collezione Italiana Sűrített paradicsomot.
    • Ízesítjük cukorral, hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó KNORR Delikát ételízesítővel és sóval.
    • Beletesszük a nagy darabokra vágott zellert és az egész hagymát.
    • Addig főzzük amíg a zöldségek megpuhilnak.
    • Kivesszük a zöldségdarabokat  és a burgonya főzővizéből hozzáadva beállítjuk a mártás sűrűségét ha kell, majd kiforraljuk.
  3. Köret elkészítése

    • A burgonyát cikkekre vágjuk és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL  és sóval ízesített vízben megfőzzük.
  4. Tálalás és tipp

    • A húsgombócokat a burgonyával tálaljuk, paradicsommártással leöntve.
    • Készíthetjük másfajta hússal is.
    • A főtt burgonyát átforgathatjuk finomra vágott petrezselyemzölddel is.
    • A barna rizs helyett használhatunk másfajta gabonákkat (árpa, köles, stb.) is.
    • A gombócok kevés zsiradék felhasználásaval meg is süthetőek.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü