Balzsamos eperkrémleves kacsamájjal, pirított mandulával
Egy igazán érdekes kombináció, édes hideg leves egy belsőságből készült betéttel.

Hozzávalók
Balzsamos eperkrémleves kacsamájjal, pirított mandulával
−
+
€62.7
Előkészítés.
szeletelt mandula*
/g
30.0 g
0%
kacsamáj*
/g
631.6 g
0%
borókabogyó*
/g
10.0 g
0%
só
/g
30.0 g
0%
Elkészítés, tálalás
eper*
/g
555.6 g
0%
tej 1,5 %**
/l
2.0 l
0%
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú
/l
0.3 l
0%
/
Előkészítés.
-
szeletelt mandula* 30.0 g
-
kacsamáj* 631.6 g
-
borókabogyó* 10.0 g
-
só 30.0 g
Elkészítés, tálalás
-
eper* 555.6 g
-
tej 1,5 %** 2.0 l
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.3 l
Elkészítés
-
Előkészítés.
A mandulát szárazon megpirítjuk.
A kacsamájat megtisztítjuk, egy éjszakára tejbe áztatjuk, amibe borókabogyót, sót teszünk.
Vákuumozzuk, 58 °C-on 2 órán át hőkezeljük, pépesítjük és a pirított mandula felével összekeverjük.
Formába töltjük, hűtőben dermesztjük. -
Elkészítés, tálalás
Az eperkrémleves alapot kikeverjük 1 L vízzel, 1 L tejjel, és a tejszínnel.
Virágmézzel felforraljuk az epret, pürésítjük és az eperkrémleves alaphoz adjuk.
A már kész levest balzsamecettel ízesítjük, majd hűtőbe helyezzük tálalásig.
Kacsamáj bonbonok tetejére öntve hidegen tálaljuk.