Hozzávalók
Előkészítés.
-
szeletelt mandula* 30.0 g
-
kacsamáj* 631.6 g
-
borókabogyó* 10.0 g
-
só 30.0 g
Elkészítés, tálalás
-
eper* 555.6 g
-
tej 1,5 %** 2.0 l
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.3 l
Elkészítés
-
Előkészítés.
A mandulát szárazon megpirítjuk. A kacsamájat megtisztítjuk, egy éjszakára tejbe áztatjuk, amibe borókabogyót, sót teszünk. Vákuumozzuk, 58 °C-on 2 órán át hőkezeljük, pépesítjük és a pirított mandula felével összekeverjük.Formába töltjük, hűtőben dermesztjük. -
Elkészítés, tálalás
Az eperkrémleves alapot kikeverjük 1 L vízzel, 1 L tejjel, és a tejszínnel.Virágmézzel felforraljuk az epret, pürésítjük és az eperkrémleves alaphoz adjuk. A már kész levest balzsamecettel ízesítjük, majd hűtőbe helyezzük tálalásig.Kacsamáj bonbonok tetejére öntve hidegen tálaljuk.