Balzsamos eperkrémleves kacsamájjal, pirított mandulával | Unilever Food Solutions
+

Előkészítés.

  • szeletelt mandula* 30 g
  • kacsamáj* 631.6 g
  • borókabogyó* 10 g
  • 30 g

Elkészítés, tálalás

  1. Előkészítés.

    A mandulát szárazon megpirítjuk. A kacsamájat megtisztítjuk, egy éjszakára tejbe áztatjuk, amibe borókabogyót, sót teszünk. Vákuumozzuk, 58 °C-on 2 órán át hőkezeljük, pépesítjük és a pirított mandula felével összekeverjük. Formába töltjük, hűtőben dermesztjük.
  2. Elkészítés, tálalás

    Az eperkrémleves alapot kikeverjük 1 L vízzel, 1 L tejjel, és a tejszínnel. Virágmézzel felforraljuk az epret, pürésítjük és az eperkrémleves alaphoz adjuk. A már kész levest balzsamecettel ízesítjük, majd hűtőbe helyezzük tálalásig. Kacsamáj bonbonok tetejére öntve hidegen tálaljuk.