Bakonyi pulykaragu burgonyás galuskával (felnőtt, sómentes alappal)
Az úgynevezett bakonyi ragu önmagában is finom, de igazán különlegessé a hozzá megfőzött burgonyás galuska teszi. a receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Bakonyi pulykaragu burgonyás galuskával (felnőtt, sómentes alappal)
−
+
€8559.27
Ragu elkészítése
pulykacomb**
/kg
1.0 kg
0%
gomba, csiperke**
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.15 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.05 l
0%
víz
/l
0.9 l
0%
só
/g
2.0 g
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
/kg
0.14 kg
0%
Galuska elkészítése
búzaliszt (főző, rétes)
/kg
0.9 kg
0%
tojás (60g/darab)**
/kg
0.18 kg
0%
napraforgóolaj (tésztához)*
/l
0.01 l
0%
/
Ragu elkészítése
-
pulykacomb** 1.0 kg
-
gomba, csiperke** 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
víz 0.9 l
-
só 2.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.14 kg
Galuska elkészítése
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.9 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.18 kg
-
napraforgóolaj (tésztához)* 0.01 l
Elkészítés
-
Ragu elkészítése
- Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük akockákra vágott pulykahúst.
- Lepirítjuk, megsózzuk a só felével.
- Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk, majd ezt a folyamatot többször megismételjük.
- Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap 1/3 részét kikeverjük kevés vízzel és ráöntjük a húsra.
- Ebben a pörköltalapban majdnem készre pároljuk.
- Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vagy cikkekre vágott gombát.
- Ekkor vízzel és a RAMA Cremefine Profival elkeverjük a maradék KNORR Magyaros alapot és a húshoz adjuk.
- Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget, készre főzzük, és ízesítjük a maradék sóval.
-
Galuska elkészítése
- A megszitált lisztet tálba tesszük és hozzákeverjük a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
- Egy másik edénybe felütjük a tojásokat, megsózzuk és kevés vizet adunk hozzá.
- Az igy előkészített létojást jól elkeverjük, majd olyan ütemben adjuk hozzá részletekben a liszthez és a pehelyhez, amilyenben az állandó keverés közben magába veszi a burgonyapelyhes lisztet.
- Ne dolgozzuk ki nagyon a tésztát.
- Nagyobb mennyiségű galuska főzésnél a tészta bekeverését is részletekben végezzük.
- Ha a víz felforrt és feljön a víz tetejére a galuska, szűrőkanállal kiszedjük.
- Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsorgatjuk.
- Tálaláskor zsiradékot hevítünk, beletesszük a galuskát, ha kell ízesítjük sóval, jól összekeverjük, és átforrósítjuk.
-
Tálalás és tipp
- A kifőzött burgonyás galuskával együtt tálaljuk a bakonyi ragut.
- A ragut elkészíthetjük hagyományos KNORR Pörköltalappal is, de akkor só hozzáadása nem szükséges.
- A ragu elkészítésekor nem szükséges használni őrölt pirospaprikát, mert az a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapban megtalálható.