Babos zöldségleves (felnőtt, allergénmentes alappal)
A sok különböző, alapvetően zöld színű zöldség adja a különlegességét ennek a levesnek. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
burgonya** 0.18 kg
-
kelkáposzta** 0.18 kg
-
bab, száraz** 0.18 kg
-
cukkini** 0.13 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.12 kg
-
paprika** 0.12 kg
-
vöröshagyma 0.08 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
víz** 3 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A szárazbabot előző nap áztassuk be.
- A zöldségeket mossuk meg és vágjuk kockára.
- Forró napraforgó olajon pirítsuk le a vöröshagymát.
- Tegyük bele a babot és engedjük fel vízzel.
- Ízesítsük az allergénmentes KNORR Zöldségleves alap felével és addig főzzük amíg a bab majdnem puha lesz.
- Felöntjük a levest a megfelelő mennyíségűre és beletesszük a többi zöldséget.
- Ízesítjük a maradék a allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és készre forraljuk a levest
-
Tálalás és tipp
- Másfajta zöldségeket is használhatunk az elkészítéshez.
- Hús hozzáadásával kiváló ragulevest készíthetünk.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!