Menu

Hozzávalók

+

Mango salsa

Crispy Nochicken húspogácsa

Paradicsom carpaccio

Balzsam dresszing

  • 1.0 g
  • méz** 10.0 g
  • napraforgóolaj** 0.12 l
  • olivaolaj 0.12 l
  • balzsamecet** 0.05 l

A jávai hosszú bors aromája remekül egészíti ki a paradicsom ízét. Meglepő édesgyökér, ánizs és fahéjra emlékeztető illatot áraszt magából, ami új lendületet adhat az ételünknek.

...

Elkészítés

  1. Mango salsa

    • A salsa összetevőit brunoise-ra vágjuk és összekeverjük, a koriandert ollóval nagyobb darabokra metéljük.
  2. Crispy Nochicken húspogácsa

    • A húspogácsákat 175°C fokos bő forró olajban ropogósra sütjük. Fagyott állapotában süssük, kiolvasztást nem igényel.
    • A pogácsák tetejére halmozunk egy- egy bőséges kanál mango salsát és egy fél szeletelt avokádót. 
    • Szalamanderben vagy gázfáklyával felhevítjük, pirítjuk.
  3. Paradicsom carpaccio

    • Hosszú bors frissen reszelve
  4. Balzsam dresszing

    • Az olaj kivételével mindent a thermomixer kancsójába mérünk és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kétféle olaj keverékét, hogy a megfelelő emulzió alakulhasson ki. (ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.
  5. Tálalás

    • A dresszinget egy ecsettel felhordjuk a tányér azon felületére, ahová a paradicsom szeleteket telepíteni fogjuk. 
    • A paradicsomokat ízlésesen (lehetőség szerint vegyes színekkel) elrendezzük és sózzuk illetve a hosszú borssal illatosítjuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü