Ananászos pirított rizs
Egy rizses egytálétel chili jammel, ami akár köretnént is szerepelhet egy ázsiai fogás mellett. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Elkészítés
-
Mogyoró olaj 0.1 l
-
fokhagyma* 31.6 g
-
vöröshagyma** 111.1 g
-
fejnélküli garnéla rák 30/40* 277.8 g
-
sonka, főtt* 277.8 g
-
tojás (extra osztályú) 5 darab
Befejezés, tálalás.
-
rizs** 1000 g
-
ananász* 500 g
-
kesudió* 300 g
Elkészítés
-
Elkészítés
A földimogyoró olajat forrósítsuk fel egy wokban. Rövid ideig pirítsuk benne a finomra vágott fokhagymát és a vöröshagymát, hagyjuk az aromákat kioldódni. Ezt követően adjuk hozzá a garnélarákokat és a felkockázott sonkát, keverjük jól össze és adjuk hozzá a tojást. Ízesítsük Knorr Thai Édes Chili hozzáadásával, keverjük jól el. -
Befejezés, tálalás.
Adjuk hozzá a főtt rizst, majd folyamatos kevergetés közben pirítsuk meg. A legvégén tegyük hozzá a kockákra vágott ananászt és a kesudiót.
Ezt követően helyezzük tányérra és tálaljuk.