Alpesi árpagyöngy leves (felnőtt)
A recept alapötletét Móricz Péter barátunk vezette elő egy karitatív főzés során. Együtt továbbgondoltuk és elkészítettük a levest! A receptet készítette Móricz Péter séf és Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Alpesi árpagyöngy leves (felnőtt)
−
+
€280.6
Leves elkészítése
árpagyöngy
/kg
0.23 kg
0%
Bajor grillkolbász
/kg
0.23 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.13 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.13 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.13 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.13 kg
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.02 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
só
/g
10.0 g
0%
víz
/l
3.0 l
0%
KNORR Alapíz füstölt húsos ételekhez - Sószegény 1 kg
/g
9.0 g
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/g
8.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
árpagyöngy 0.23 kg
-
Bajor grillkolbász 0.23 kg
-
sárgarépa 0.13 kg
-
petrezselyemgyökér 0.13 kg
-
vöröshagyma 0.13 kg
-
zeller, gumó 0.13 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
só 10.0 g
-
víz 3.0 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 8.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A főzés előtt az árpagyöngyöt mossuk meg és lehetőség szerint néhány órára áztassuk be.
- A felhevített napraforgóolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is.
- Felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, hozzáadjuk az árpagyöngyöt és elkezdjük főzni.
- A főzővizet ízesítjük sóval.
- Mikor az árpagyöngy kétharmadnyira megpuhult hozzáadjuk a darabolt zöldségeket.
- Ízesítjük sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal és sószegény KNORR Füstölt alapízzel.
- Fűszerezzük őrölt borsal.
- Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyíséget és besűrítjük a levest KNORR Ételsűrítővel.
- Belefőzzük a karikázott és külön lepirított kilbászkákat.
- Készre forralás után forrón tálaljuk.
-
Tálalás és tipp
- A levest megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
- A leves elkészíthető hagyományos KNORR alapokkal is de akkor só hozzáadása nem szükséges.