Hozzávalók
Leves elkészítése
-
árpagyöngy 0.23 kg
-
Bajor grillkolbász 0.23 kg
-
sárgarépa 0.13 kg
-
petrezselyemgyökér 0.13 kg
-
vöröshagyma 0.13 kg
-
zeller, gumó 0.13 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
só 10.0 g
-
víz 3.0 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 8.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A főzés előtt az árpagyöngyöt mossuk meg és lehetőség szerint néhány órára áztassuk be.
- A felhevített napraforgóolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is.
- Felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, hozzáadjuk az árpagyöngyöt és elkezdjük főzni.
- A főzővizet ízesítjük sóval.
- Mikor az árpagyöngy kétharmadnyira megpuhult hozzáadjuk a darabolt zöldségeket.
- Ízesítjük sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal és sószegény KNORR Füstölt alapízzel.
- Fűszerezzük őrölt borsal.
- Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyíséget és besűrítjük a levest KNORR Ételsűrítővel.
- Belefőzzük a karikázott és külön lepirított kilbászkákat.
- Készre forralás után forrón tálaljuk.
-
Tálalás és tipp
- A levest megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
- A leves elkészíthető hagyományos KNORR alapokkal is de akkor só hozzáadása nem szükséges.