Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 5.0 g

A recept alapötletét Móricz Péter barátunk vezette elő egy karitatív főzés során. Együtt továbbgondoltuk és elkészítettük a levest! A receptet készítette Móricz Péter séf és Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje. 

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A főzés előtt az árpagyöngyöt mossuk meg és lehetőség szerint néhány órára áztassuk be.
    • A felhevített napraforgóolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is.
    • Felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, hozzáadjuk az árpagyöngyöt és elkezdjük főzni.
    • A főzővizet ízesítjük sóval.
    • Mikor az árpagyöngy kétharmadnyira megpuhult hozzáadjuk a darabolt zöldségeket.
    • Ízesítjük sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal és sószegény KNORR Füstölt alapízzel.
    • Fűszerezzük őrölt borsal.
    • Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyíséget és besűrítjük a levest KNORR Ételsűrítővel.
    • Belefőzzük a karikázott és külön lepirított kilbászkákat.
    • Készre forralás után forrón tálaljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • A levest megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
    • A leves elkészíthető hagyományos KNORR alapokkal is de akkor só hozzáadása nem szükséges.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü