Hozzávalók
Tészta készítés
-
porcukor* 500.0 g
-
vaj* 180.0 g
Alma elkészítése.
-
Zöldalma** 1250.0 g
-
barnacukor** 300.0 g
Bergamot mártás elkészítése.
-
vaníliarúd 20.0 g
-
tejszín 30 % 0.5 l
Elkészítés
-
Tészta készítés
Keverjük össze az összetevőket a KNORR Kukoricakeményítővel és hagyjuk állni 10 percig.
Korongokat formázva, sütőpapíron vagy szilikon lapon süssük meg 180˘C-on 3.4 perc alatt. -
Alma elkészítése.
A megtisztított kockázott almát keverjük össze a barnacukorral és hagyjuk állni.
Ha levet engedett tegyük sütőpapírra és 200°C-on 10 perc alatt karamelizáljuk. -
Bergamot mártás elkészítése.
A Earl Grey teából főzzünk egy koncentrátumot.
Adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük vaníliarúddal és egy kevés cukorral, majd verjünk belőle laza habot. -
Összeállítás.
A sült tésztalapokra halmozzunk a karamelizált almakockákból, rétegezzük őket tetszőlegesen.
Majd adjunk mellé egy kanállal formázott tea habot.
Dekorálhatjuk magvakkal, bogyós gyümölcsökkel és meghinthetjük porcukorral.