Almás Rétes Chantilly bergamot habbal
Egy gyönyörő és egyben nagyon finom, dekoratív desszert amit más idény gyümölcsökkel is elkészíthetünk. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Almás Rétes Chantilly bergamot habbal
−
+
€0.0
Tészta készítés
porcukor*
/g
500.0 g
0%
vaj*
/g
180.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő mandarinnal, lime-mal és yuzuval 400 ml
/g
20.0 g
0%
Alma elkészítése.
Zöldalma**
/g
1250.0 g
0%
barnacukor**
/g
300.0 g
0%
Bergamot mártás elkészítése.
vaníliarúd
/g
20.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.5 l
0%
/
Tészta készítés
-
porcukor* 500.0 g
-
vaj* 180.0 g
Alma elkészítése.
-
Zöldalma** 1250.0 g
-
barnacukor** 300.0 g
Bergamot mártás elkészítése.
-
vaníliarúd 20.0 g
-
tejszín 30 % 0.5 l
Elkészítés
-
Tészta készítés
Keverjük össze az összetevőket a KNORR Kukoricakeményítővel és hagyjuk állni 10 percig.
Korongokat formázva, sütőpapíron vagy szilikon lapon süssük meg 180˘C-on 3.4 perc alatt. -
Alma elkészítése.
A megtisztított kockázott almát keverjük össze a barnacukorral és hagyjuk állni.
Ha levet engedett tegyük sütőpapírra és 200°C-on 10 perc alatt karamelizáljuk. -
Bergamot mártás elkészítése.
A Earl Grey teából főzzünk egy koncentrátumot.
Adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük vaníliarúddal és egy kevés cukorral, majd verjünk belőle laza habot. -
Összeállítás.
A sült tésztalapokra halmozzunk a karamelizált almakockákból, rétegezzük őket tetszőlegesen.
Majd adjunk mellé egy kanállal formázott tea habot.
Dekorálhatjuk magvakkal, bogyós gyümölcsökkel és meghinthetjük porcukorral.