Almás Rétes Chantilly bergamot habbal
Egy gyönyörő és egyben nagyon finom, dekoratív desszert amit más idény gyümölcsökkel is elkészíthetünk. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Tészta készítés
-
porcukor* 500 g
-
vaj* 180 g
-
narancslé, friss* 0.18 l
Alma elkészítése.
-
Zöldalma** 1250 g
-
barnacukor** 300 g
Bergamot mártás elkészítése.
-
vaníliarúd 20 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.5 l
Elkészítés
-
Tészta készítés
Keverjük össze az összetevőket a KNORR Kukoricakeményítővel és hagyjuk állni 10 percig. Korongokat formázva, sütőpapíron vagy szilikon lapon süssük meg 180˘C-on 3.4 perc alatt. -
Alma elkészítése.
A megtisztított kockázott almát keverjük össze a barnacukorral és hagyjuk állni. Ha levet engedett tegyük sütőpapírra és 200°C-on 10 perc alatt karamelizáljuk. -
Bergamot mártás elkészítése.
A LIPTON teafilterekből főzzünk egy koncentrátumot. Adjuk hozzá a RAMA Habkészítményt, ízesítsük vaníliarúddal és egy kevés cukorral, majd verjünk belőle laza habot. -
Összeállítás.
A sült tésztalapokra halmozzunk a karamelizált almakockákból, rétegezzük őket tetszőlegesen. Majd adjunk mellé egy kanállal formázott tea habot. Dekorálhatjuk magvakkal, bogyós gyümölcsökkel és meghinthetjük porcukorral.