Hozzávalók

+

Tészta készítés

Alma elkészítése.

  • Zöldalma** 1250.0 g
  • barnacukor** 300.0 g

Bergamot mártás elkészítése.

  • vaníliarúd 20.0 g
  • tejszín 30 % 0.5 l

Egy gyönyörő és egyben nagyon finom, dekoratív desszert amit más idény gyümölcsökkel is elkészíthetünk. Várszegi Zsolt

...

Elkészítés

  1. Tészta készítés

    Keverjük össze az összetevőket a KNORR Kukoricakeményítővel és hagyjuk állni 10 percig.
    Korongokat formázva, sütőpapíron vagy szilikon lapon süssük meg 180˘C-on 3.4 perc alatt.
  2. Alma elkészítése.

    A megtisztított kockázott almát keverjük össze a barnacukorral és hagyjuk állni.
    Ha levet engedett tegyük sütőpapírra és 200°C-on 10 perc alatt karamelizáljuk.
  3. Bergamot mártás elkészítése.

    A Earl Grey teából főzzünk egy koncentrátumot.
    Adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük vaníliarúddal és egy kevés cukorral, majd verjünk belőle laza habot.
  4. Összeállítás.

    A sült tésztalapokra halmozzunk a karamelizált almakockákból, rétegezzük őket tetszőlegesen.
    Majd adjunk mellé egy kanállal formázott tea habot.
    Dekorálhatjuk magvakkal, bogyós gyümölcsökkel és meghinthetjük porcukorral.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü