Almaleves (7-10 éves korcsoport*)
Az almaleves hidegen vagy melegen is jó választás a gyerekek menüjében. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelés séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
alma** 0.88 kg
-
kristálycukor** 0.04 kg
-
fahéjrudak 0.4 g
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
CARTE d'OR Vanília ízű pudingpor - főzéssel 1,5 Kg 0.09 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A fahéjból kevés vízzel redukciót készítünk.
- Az almát megmossuk, eltávolítjuk a magházát majd daraboljuk.
- A levesnek megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni az almát.
- Ízesítjük a redukcióval.
- Ha az alma kezd puhulni a levest behabarjuk a főzős CARTE d'OR Vanília ízű pudingporral elkevert RAMA Cremefine Profival.
- Kiforraljuk majd beletesszük a cukrot.
- A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.
-
Tálalás és tipp
- Alevest kínálhatjuk hidegen vagy melegen is.
- Az almát csak akkor hámozzuk meg, ha a héja csúnya.
- Érdekesebbé tehetjük a levestkülönböző világos színű befőtt gyümölcsök hozzáadásával.
- Bátran használhatjuk az idénygyümölcsöket is az elkészítéshez.