Alföldi gulyásleves
A tradicionális gulyás nélkülözhetetlen betéte a szaggatott vagy csurgatott galuska.

Hozzávalók
Alföldi gulyásleves
−
+
€630.0
Pörköltalap elkészítése
vöröshagyma
/g
300.0 g
0%
fokhagyma*
/g
20.0 g
0%
paprika**
/g
50.0 g
0%
paradicsom**
/g
50.0 g
0%
csontozott marhalapocka*
/g
600.0 g
0%
köménymag**
/g
10.0 g
0%
Gyulyás készre főzése.
fűszerpaprika**
/g
50.0 g
0%
sárgarépa
/g
300.0 g
0%
petrezselyemgyökér
/g
100.0 g
0%
zeller, gumó
/g
100.0 g
0%
burgonya**
/g
300.0 g
0%
/
Pörköltalap elkészítése
-
vöröshagyma 300.0 g
-
fokhagyma* 20.0 g
-
paprika** 50.0 g
-
paradicsom** 50.0 g
-
csontozott marhalapocka* 600.0 g
-
köménymag** 10.0 g
Gyulyás készre főzése.
-
fűszerpaprika** 50.0 g
-
sárgarépa 300.0 g
-
petrezselyemgyökér 100.0 g
-
zeller, gumó 100.0 g
-
burgonya** 300.0 g
Elkészítés
-
Pörköltalap elkészítése
- A finomra vágott vöröshagymát elkezdjük lassan pirítani mangalica zsíron.
- Hozzáadjuk a fokhagymát a kocka paprikát, paradicsomot és lassan együtt pirítgatjuk, felöntjük vízzel és szakaszosan zsírjára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott marhát, sózzuk köménymaggal megszórjuk és pörzsanyagot képezünk a húson, majd felengedve pároljuk tovább.
-
Gyulyás készre főzése.
- A félig elkészült alaphoz hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget, majd a legvégén a kocka burgonyát.
- Felengedjük a megfelelő mennyiségű folyadékkel utánsózzuk ha szükséges.
- Ízkialakításhoz adjuk hozzá a KNORR Gulyásleves-alapot.