Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése.

  • csicsóka** 500.0 g
  • tej 1,5 %** 0.5 l
  • főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.5 l
  • vaj* 100.0 g
  • mogyoróhagyma* 55.6 g

Kaviáros piskóta elkészítése.

  • tojás (extra osztályú) 3.0 darab
  • kristálycukor** 40.0 g
  • búzaliszt 60.0 g

Kaviáros sajtkrém.


Mindenki készít krémleveseket.
Szerettem volna egy kis csavarral, ötletességgel megmutatni hogyan öltöztethetjük új köntösbe egy-két új betéttel a már megszokott ízletes leveseinket. Schmiedt Patrik 

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése.

    Vajon a hagymát megfuttatjuk úgy hogyne kapjon színt,felöntjük 0,5 L zöldség alaplével,tejjel, Cremefine Profival és acsicsókát puhára főzzük. Ízesítjük, majd a thermomixerben egyneműsítjük.
  2. Kaviáros piskóta elkészítése.

    Tojásokat elválaszjuk fehérjét habbá verjük cukor egy részével.Sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk.Lisztet és aszénport összeszitáljuk.Piskótát összeállítjuk majd papírozott 1/1GN tepsire vékonyan felkenjük 170°C-on 7-12percig sütjük.Melegen konyharuha segítségével feltekerjük amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. Kaviáros sajtkrém.

    Tápióka gyönygyöket sós vizben főzzük amíg átlátszó nem lesz leszűrjük és a citrusos összetevővel lekeverjük.Rákfarkokat olivaolajon hírtelen pirosra sütjük.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü