Tom Kha Gai
Egy klasszikus közkedvelt leves, friss ázsiai fűszerekkel és kellemes kókusztejjel, igazán izgalmas bevezető fogás. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Elkészítés, tálalás
-
víz** 1.8 l
-
Galangal 70 g
-
citromnád* 50 g
-
csirkecomb** 1866.7 g
-
gomba, csiperke** 425 g
-
lime* 100 g
-
koriander, friss* 23.5 g
-
chili paprika, friss* 10.6 g
Elkészítés
-
Elkészítés, tálalás
Adjuk a vízhez a galangált, a citromnádat és a kockára vágott csirkét. Forraljuk fel, ízesítsük KNORR Folyékony Szárnyas Alappal. Vegyünk ki a leves levéből, keverjük el a KNORR Kókusztejporral majd tegyük hozzá a leveshez és főzzük készre. Adjuk hozzá a darabolt gombákat, a kaffír lime levelet és a durvára vágott koriandert. Ízesítsük vágott thai chilivel és halszósszal. A legvégén ízesítsük a kifacsart lime-ok levével. Köretként kifőtt jázminrizst kínáljunk mellé.