Menu

Hozzávalók

+

Mousse

  • tejszín 30 % 20.0 g
  • Carte d'Or Professional Porzselatin 20.0 g
  • Étcsokoládé 80.0 g
  • tejszín 30 % 280.0 g

Glaze

  • kristálycukor** 150.0 g
  • Glükóz 150.0 g
  • Sűrített tej 100.0 g
  • Tejcsokoládé 150.0 g
  • víz 85.0 g
  • Carte d'Or Professional Porzselatin 50.0 g

A süteményeket Silikomart Dome (40ml-es) formákban készítettem el.

...

Elkészítés

  1. Mousse

    • A csokoládét a vízgőzön felolvasztom, a zselatinmasszát ((1 gr porzselatin 6 gr víz) a tejszínnel (20g) felmelegítem 95°C-ra, a tejszínt habbá verem (280g).
    •  A megolvadt csokoládéba belekeverem a tejszínhab 1/3 át és elkeverem, ha sima az állaga, akkor hozzáadoma maradék habot és a felmelegített tejszínes zselatinmasszát. 
    •  Sima krémmé keverem, és a formákba töltöm. 
    • Fagyasztóba rakom dermedésig.
  2. Glaze

    • A vizet a cukorral és a glükózzal felforraljuk, ráöntjük a tejcsokoládés sűrített tejre.
    • Lebotmixerezzük és hozzá adjuk a Zselatint, ha szép sima a felülete félre rakjuk, hogy kihüljön. 
    • A fagyasztott desszerteket gitter-rácsra helyezem és a 35°C- ra visszamelegített áthúzóval áthúzom a fagyos desszerteket.
  3. Tálalás

    • Arany lapra rakom és dekorálom apró karamell kockákkal.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü