Kelkáposztás-húsos bableves (felnőtt)
A hagyományos bablevest különlegessé teszi a belefőzött kelkáposzta. Így könnyebben elfogadják a legkritikusabb fogyasztók is. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kelkáposztás-húsos bableves (felnőtt)
−
+
€35.15
Leves elkészítése
sertéscomb
/kg
0.65 kg
0%
bab, száraz**
/kg
0.3 kg
0%
kelkáposzta**
/kg
0.25 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.14 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.05 l
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.01 kg
0%
só
/g
2.0 g
0%
víz
/l
3.0 l
0%
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
/kg
0.15 kg
0%
KNORR Alapíz füstölt húsos ételekhez - Sószegény 1 kg
/g
6.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
sertéscomb 0.65 kg
-
bab, száraz** 0.3 kg
-
kelkáposzta** 0.25 kg
-
sárgarépa 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.14 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
-
só 2.0 g
-
víz 3.0 l
-
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.15 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A szárazbabot előző nap áztassuk be.
- A sertéshúst mossuk meg és vágjuk kockára.
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, a fokhagymát majd a kockára vágott sertéshúst.
- Megsózzuk és többször visszapirítva, kevés vizet alá-alá öntve félig megfőzzük.
- Hozzáadjuk a beáztatott babot, felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel és tovább főzzük a levest.
- Ezután hozzáadjuk a zöldségeket.
- Ízesítjük hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és a sószegény KNORR Füstölt alapízzel.
- A levest készrefőzzük és forrón tálaljuk.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
- Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is.
- Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
- Ne használjunk külön fűszerpaprikát a főzéshez, hiszen a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap egyik fontos összetevője a fűszerpaprika.