Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése


A hagyományos bablevest különlegessé teszi a belefőzött kelkáposzta. Így könnyebben elfogadják a legkritikusabb fogyasztók is. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A szárazbabot előző nap áztassuk be.
    • A sertéshúst mossuk meg és vágjuk kockára.
    • A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
    • Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, a fokhagymát majd a kockára vágott sertéshúst.
    • Megsózzuk és többször visszapirítva, kevés vizet alá-alá öntve félig megfőzzük.
    • Hozzáadjuk a beáztatott babot, felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel és tovább főzzük a levest.
    • Ezután hozzáadjuk a zöldségeket.
    • Ízesítjük hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és a sószegény KNORR Füstölt alapízzel.
    • A levest készrefőzzük és forrón tálaljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
    • Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is.
    • Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
    • Ne használjunk külön fűszerpaprikát a főzéshez, hiszen a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap egyik fontos összetevője a fűszerpaprika.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü