+

Ragu elkészítése

Galuska elkészítése

  1. Ragu elkészítése

    • Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
    • Rátesszük akockákra vágott pulykahúst.
    • Lepirítjuk, megsózzuk a só felével.
    • Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk, majd ezt a folyamatot többször megismételjük.
    • Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap 1/3 részét kikeverjük kevés vízzel és ráöntjük a húsra.
    • Ebben a pörköltalapban majdnem készre pároljuk.
    • Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vagy cikkekre vágott gombát.
    • Ekkor vízzel és a RAMA Cremefine Profival elkeverjük a maradék KNORR Magyaros alapot és a húshoz adjuk.
    • Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget, készre főzzük, és ízesítjük a maradék sóval.
  2. Galuska elkészítése

    • A megszitált lisztet tálba tesszük és hozzákeverjük a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
    • Egy másik edénybe felütjük a tojásokat, megsózzuk és kevés vizet adunk hozzá.
    • Az igy előkészített létojást jól elkeverjük, majd olyan ütemben adjuk hozzá részletekben a liszthez és a pehelyhez, amilyenben az állandó keverés közben magába veszi a burgonyapelyhes lisztet.
    • Ne dolgozzuk ki nagyon a tésztát.
    • Nagyobb mennyiségű galuska főzésnél a tészta bekeverését is részletekben végezzük.
    • Ha a víz felforrt és feljön a víz tetejére a galuska, szűrőkanállal kiszedjük.
    • Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsorgatjuk.
    • Tálaláskor zsiradékot hevítünk, beletesszük a galuskát, ha kell ízesítjük sóval, jól összekeverjük, és átforrósítjuk.
  3. Tálalás és tipp

    • A kifőzött burgonyás galuskával együtt tálaljuk a bakonyi ragut.
    • A ragut elkészíthetjük hagyományos KNORR Pörköltalappal is, de akkor só hozzáadása nem szükséges.
    • A ragu elkészítésekor nem szükséges használni őrölt pirospaprikát, mert az a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapban megtalálható.
+