Menu

Hozzávalók

+

Halpogácsa elkészítése

  • tengeri halfilé 0.9 kg
  • paprika** 0.26 kg
  • sárgarépa 0.26 kg
  • víz 0.18 l
  • 6.0 g
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.13 kg

Burgonyapüré elkészítése


Halat gyakrabban kell fogyasztanunk mint ahogy eddig tettük. Zöldségekkel, halpogácsának elkészítve változatosabbá tehetjük a menünket. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Halpogácsa elkészítése

    • A ledarált halat összegyúrjuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, a vízzel, a sóval és az apróra darabolt vagy lereszelt zöldségekkel.
    • Az így kapott masszát rövid ideig hűtőben pihentetjük.
    • A hűtőből kivéve pogácsákat formázunk a masszából, majd az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük azokat.
    • A halpogácsák tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Burgonyapüré elkészítése

    • A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk.
    • Beletesszük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és megsózzuk.
    • A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
    • Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
    • Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
  3. Tálalás és tipp

    • A halpogácsákat a burgonyapürével gyütt tálaljuk.
    • A burgonyapürét ízesíthetjük a KNORR Aroma mix család fűszerkeverékeivel is.
    • A fokhagymát kevés RAMA Culinesse profin lepirítva is belekeverhetjük a burgonyapürébe.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü