Menu

Hozzávalók

+

Tálalás és tipp


A magyaros levesek mindíg nepszerűek. Van igény az allergénmentes elkészítésükre is. Az alaprecept megváltoztatásával mindenki számára megfelelő finom, forró levest főzhetönk! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
    • Olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk.
    • Beletesszük a kockára vágott zöldségeket.
    • Felengedjüka megfelelő mennyíségű vízzel.
    • Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
    • Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt.
    • A levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
  2. Tálalás és tipp

    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell!
    • Tálaláskor szórjuk meg a levest vágott zellerzölddel!
    • Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is.
    • Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
    • Ha olajjal készítjük el a levest akkor laktózmentes lesz!
    • A zellert elhagyva és más zöldségek mennyiségét megnövelve egy újabb allergént hagyhatunk el!
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü