A minőség kifejezése az üzletünkben

Íme néhány ötlet, amely segít abban, hogy bemutassa elkötelezettségét a minőség iránt.

Frissesség hangsúlyozása – közöljük, hogy a salátánkat citrom öntettel vagy modenai balzsamecettel szolgáljuk-e fel. Ez megmutatja vendégeink számára, hogy minden apró részletre odafigyelünk és nem merülhet fel kifogása a menünk általános minősége miatt.

Helyi termékek – ha helyi hozzávalót használunk, közöljük, hogy az honnan származik vagy nevezzük meg azt a gazdaságot is, amelyik a terméket szállította. Ez az éttermünk elkötelezettségét bizonyítja a minőség és környezetünk fenntarthatósága iránt.

Nem nagyüzemi áru – ha szabadon nevelt csirkét vagy házi majonézt használunk, akkor hívjuk fel rá a figyelmet. Magasabb árat kérhetünk ételeinkért, úgy, hogy közben megmutatjuk értékeinket.

Legyünk büszkék a hozzávalókra – ha a paradicsommártást fenntartható módon üzemeltetett gazdaságból származó paradicsom használatával készítjük vagy Rainforest Alliance teát és kávét szolgálunk fel, biztosítsunk egy részt az étlapunkon a fenntartható termékek használata iránti elkötelezettségünk feltüntetésére.

Vigyünk változatosságot a tálalásba – például a mártást külön edényben szolgáljuk fel, majd öntsük az ételre, miután kiszolgáltuk a vendéget. Szolgáljuk fel a konyhafőnök kedvenc ételeit sütőlapon vagy a marhahúst forró kövön.

A jól felkészült személyzet alkalmazása – biztosítsuk, hogy személyzetünk jól tájékozott valamennyi étel tekintetében és magabiztosan tudjanak informálni róluk. Segítsük őket, hogy képesek legyenek az ételek sikeres eladásra.
 

Esettanulmány

Minőség iránti szenvedély: Emiliano Étterem, Brazília

José Barattino és csapata számára az Emilianónál São Paulóban az étterem minősége valójában a friss,fenntartható hozzávalók iránti elkötelezettséggel függ össze.Az étterem számos partnerségi kapcsolatot épített ki kis, helyi élelmiszer termelőkkel, akik közvetlenül friss idényjellegű hozzávalókat szállítanak, idesorolva a zöldségféléket, tejtermékeket, cukrot, rumot és bioborokat.Fontos elmondani, hogy az Emiliano rászánta magát arra, hogy megnevezi ezeket a helyi szállítókat és hozzávalókat a vendégek számára az étlapokon.

www.emiliano.com.br
 

Előző Oldal tetejére Oldal elküldése Oldal nyomtatása
Maizena of Unilever Food Solutions Lipton of Unilever Food Solutions Knorr of Unilever Food Solutions Becel of Unilever Food Solutions
www.unileverfoodsolutions.hu