Hulladékra vonatkozó felvilágosítás

A tökéletes világban nem lenne megmaradó alapanyag, az ételkészítésben vagy a vendégek tányérjain. Ez nem a tökéletes világ és mindig fog keletkezni egy bizonyos mennyiségű megmaradó alapanyag. Vannak azonban kreatív módszerek a hulladék csökkentésére és az ételmaradékok hasznosítására.

Megosztjuk Önökkel a legfontosabb tippjeinket, hogy segítségükre legyünk a újrahasznosítás megismerésében:

Adagméretek - Rendszeresen ellenőrizzük a tányérokat, amikor visszakerülnek, hogy megtudjuk azt, hogy mely ételek túlságosan nehezek vagy mely adagok túl nagyok. Lehet, hogy sok visszamaradó köretet vagy túl sok mártást veszünk észre. A kiigazítások elvégzése segíthet a pénzmegtakarításban.

Pontos kimérés - Használjunk mérlegeket a hozzávalók, valamint az adagok kiméréséhez. Mindig a receptünk legyen az eladási árunk alapja. Nem szokatlan, hogy 40%-ot meghaladó többlet kiszolgálás fordulhat elő.

Napi ajánlatok lapja - A napi ajánlatok lapja segíthet a hozzávalók áthaladó többletmennyiségének a kezelésében.
Ez tökéletes a nagy értékű szezonális tételek esetében.

Pontos rendelés - Alkalmazzunk pontos rendelés és készlet váltást, hogy a hozzávalók ne váljanak időszerűtlenekké.
Ha rendelés lemondás következik be, használjuk fel a hozzávalókat a napi ajánlatok étlapján.

Legyünk kreatívak - Legyünk kreatívak a megmaradó alapanyagokból találjunk ki izgalmas, újszerű ételeket.

Édes péksüteményeket használjuk fel rakott desszertek készítéséhez, amivel érdekesebbé tehetjük napi ajánlatunkat. A leesett nyers húsokat pürésítsük és használjuk fel pástétomok és terrinek elkészítéséhez.

A megmaradó zöldségekből készítsünk alapleveket vagy hideg mártásokat.

 

Előző Oldal tetejére Oldal elküldése Oldal nyomtatása
Maizena of Unilever Food Solutions Lipton of Unilever Food Solutions Knorr of Unilever Food Solutions Becel of Unilever Food Solutions
www.unileverfoodsolutions.hu