Mivel kombináljuk?

Pikáns, savanykás íze ellenére - vagy éppen ezért - sokan kedvelik szezonális alapanyagként. Frissességének köszönhetően bármilyen típusú piskóta kedvelt összetevője lehet. A rebarbara lekvárja rendkívül zamatos. Íze nagyon jól harmonizál édesebb gyümölcsökkel is, például érett almával, banánnal vagy eperrel, de vaníliával vagy gyömbérrel is kitűnő. A finoman savanykás rebarbarakompót izgalmas ízzel gazdagítja a vadételeket. 

A rebarbara lé vagy szörp egészséges és finom itallá varázsoljai például az írót is . Pezsgővel és néhány szem friss eperrel kombinálva pedig igazán frissítő tavaszi koktélt keverhetünk belőle.

Ami megmarad:

A megmaradt rebarbara könnyedén befőzhető és az így kapott püré hosszú ideig fagyasztható.

Receptek rebarbarával:

További hónapok szezonális ételei: