A költségek kezelése
Természetesen minden üzlet kiemelt célja, hogy proftábilis legyen. Ez ugyan úgy érvényes a vendéglátásra is. Ebben a cikkben gondolatébresztőket mutatunk a költségek kezelése és a profitabilitás maximalizálása, főképp az emberi erőforrások és az alapanyagok vonatkozásában.
A költségek tervezésének szerepe
Miért fontos pontosan felmérnünk, hogy milyen költségekkel jár egy étterem, egy konyha működtetése?Ha nem kontrolláljuk megfelelően a költségeinket, az a nyereségünk rovására mehet. Attól még, hogy nagy forgalmunk van, még nem feltétlenül leszünk profitábilisak!
Alapfogalmak
- Bevétel vagy jövedelem - Ami a termékek és szolgáltatások értékesítéséből származik.
- Költség - A kiadásaink összege, amelyet a bevétel megszerzésére használtunk fel.
- Nyereség - Ami az operátorok zsebében marad, ha a bevétel meghaladja a költségeket.