Menu
Unilever Food Solutions » Főoldal
  • Főoldal
  • Séf inspirációk
    • Séf inspirációk
    • Együtt a COVID-19 ellen
    • UFS Academy
    • A jövő 50 élelmiszere
    • Promóciók és események
    • Séfműhely
    • M.E.P 2- Mise En Place - A Séfkönyv II. kötete
    • Knorr Fűszerek
    • Professzionális Hellmann's vendégtér
    • Street Food & Gourmet Fast Food
    • Üdvözölje Ázsia felejthetetlen ízeit!
    • Mártások A-tól Z-ig
    • Gyereknek l(ENNI) jó!
    • Allergénmentes megoldások
    • Gluténmentes ételkészítés
    • Otthon a dietetikában
    • Fenntarthatóság
    • Gasztronómia a világ körül
    • Digitális Marketing étterem-tulajdonosoknak és séfeknek
  • Receptek
  • Termékek
    • Minden termék
    • Bouillonok
    • Desszertek
    • Dresszingek
    • Egyéb
    • Ételízesítők
    • Köretek
    • Konzervek
    • Levesek, levesbetétek
    • Mártások, alapok, sűrítők
    • Teák
  • Rólunk
    • Bejelentkezés
    • Fiókom
    • Kijelentkezés
  • Kapcsolat
  • {query} itt Termékekek
  • {query} itt Receptek
  • {query} itt Egyéb
Az egész oldalon
    • Elfelejtette a jelszavát?

      Bejelentkezés

      Kérjük, várj…

    • Fiók létrehozása
    • Kapcsolat
    • Fiókom
    • Kapcsolat
    • Kijelentkezés
  1. Főoldal
  2. Séf inspirációk
  3. Együtt a COVID-19 ellen
  4. Táplálkozási tippek
  5. Diétás Menü javaslatok a SOTE dietetikusai által
  1. Táplálkozási tippek
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Diétás Menü javaslatok a SOTE dietetikusai által
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Diétás Menü javaslatok a SOTE dietetikusai által
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - Diétás Menü javaslatok a SOTE dietetikusai által
  • Google Plus-Link opens in a new window - article - Diétás Menü javaslatok a SOTE dietetikusai által
  • EGYÜTT A COVID-19 ELLEN

Diétás Menü javaslatok a SOTE dietetikusai által

Diétás igényeknek megfelelő, mégis ízletes és változatos ételek

Változatos és ízletes ételek a diétás ellátásban

Célkitűzésünk, hogy a kórházak szakembereinek objektív segítséget nyújtsunk a szakszerű, de hatékonyan szervezett kórházi étkeztetés megvalósításában. A speciális egészségügyi követelmények miatt a közétkeztetés más területein széles körben használt és elismert professzionális alapanyagokhoz félve közelítenek a betegek étkeztetéséért felelős szakemberek.

Jelen kiadványunkban a tanulmányhoz kapcsolódó – az egyes diétatípusokhoz tartozó – ételsorokat mutatjuk be, melyet a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék munkatársai állítottak össze.

Kiadványunkban az alábbi diéta típusok néhány variációjára adunk ötleteket:
I. Energia- és tápanyag-összetétel szerinti változatok

  • I/1. Gyógyintézeti alapétrend
  • I/2. Energia- és fehérjegazdag (zsírdús / zsírszegény, szénhidrátdús) étrend
  • I/3. Energiaszegény étrend
  • I/4. Energiabő, fehérjeszegény, Na-, P-, K-szegény korlátozott folyadéktartalmú étrend (LPLND)
  • I/5. Zsírszegény (módosított zsírsav összetételű) étrend
  • I/6. Módosított szénhidrát-összetételű étrend
  • I/7. Nátriumszegény étrend

II. Készítési mód szerinti változatok általános jellemzői

  • II/1. Normál változat
  • II/2. Könnyű vegyes változat
  • II/3. Diétás rostban gazdag változat
  • II/4. Rostszegény, kímélő fűszerezésű változat
  • II/5. Pépes változat
  • II/6. Folyékony változat

III. Hagyományostól eltérő és különleges étrendek

  • III/1. Vegán étrend
  • III/2. Ovolakto-vegetáriánus étrend
  • III/3. Szemivegetáriánus étrend
  • III/4. Gliadinmentes étrend
Diétás receptek a Semmelweiss Egyetem Dietetikusai által

Diétás receptek a Semmelweiss Egyetem Dietetikusai által

Az alábbi linken keresztül letöltheti a kiadványt

Letöltés

Kiemelt recept

Pulykavagdalt barnarizzsel, zöldségekkel és sajtmártással (felnőtt, sómentes alappal)

A vagdaltakat érdemes dúsítani valamilyen máz zöldséggel vagy cereáliával. Ebben a receptben barnarizs a hozzáadott cereália, köret a sok zöldség, ami rostdússá teszi az ételt. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Recept

KNORR Vagdalt alap - Sószegény**

KNORR Vagdalt alap - Sószegény**

Különféle vagdaltak készítésére, hússal töltött ételek ízesítésére, kötésére vagy rakott ételek töltelékét is ízletesebbé teheti vele.

Bővebben
Online vásárlás
x
  • Chefmarket Chefmarket
Termékdemót kérek

Kapcsolódó cikkek

    • Otthon a dietetikában
    "Mentes" termékek

Kapcsolódó termékek

DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg**

DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg**
Online vásárlás
x
  • Chefmarket Chefmarket
Termékdemót kérek
x

Miért érdemes regisztrálni?

  • Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
  • Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
  • A legújabb gasztronómiai trendek
Regisztráció
Van már fiokód? Jelentkezz be itt
  • Főoldal
  • Séf inspirációk
  • Receptek
  • Termékek
  • Rólunk
  • Hírlevél feliratkozás
  • Válassza ki az országát
  • Please Recycle
  • Jogi nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Oldaltérkép
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj!

Személyre szabott receptekkel, promóciókkal, ötletekkel és termékmintákkal várunk.

Kövess minket a Facebookon...
  • Facebook Facebook
Unilever Food Solutions » Főoldal

© 2021 Unilever Food Solutions I Minden jog fenntartva

Unilever Food Solutions » Főoldal

Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (iPhone) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (iPad) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (Android) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (Windows phone)

A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót.

x