Menu
Unilever Food Solutions » Főoldal
  • Főoldal
  • Séf inspirációk
    • Séf inspirációk
    • Együtt a COVID-19 ellen
    • UFS Academy
    • A jövő 50 élelmiszere
    • Hellmann's Vegán Majonéz
    • Séfműhely
    • Gyereknek l(ENNI) jó!
    • M.E.P 2- Mise En Place - A Séfkönyv II. kötete
    • Knorr Fűszerek
    • Professzionális vendégtér
    • Street Food & Gourmet Fast Food
    • Üdvözölje Ázsia felejthetetlen ízeit!
    • Allergénmentes megoldások
    • Gluténmentes ételkészítés
    • Mártások A-tól Z-ig
    • Otthon a dietetikában
    • Fenntarthatóság
    • Gasztronómia a világ körül
    • Digitális Marketing étterem-tulajdonosoknak és séfeknek
  • Receptek
  • Termékek
    • Minden termék
    • Bouillonok
    • Desszertek
    • Dresszingek
    • Egyéb
    • Ételízesítők
    • Köretek
    • Konzervek
    • Levesek, levesbetétek
    • Mártások, alapok, sűrítők
    • Teák
  • Rólunk
    • Bejelentkezés
    • Fiókom
    • Kijelentkezés
  • Kapcsolat
  • {query} itt Termékekek
  • {query} itt Receptek
  • {query} itt Egyéb
Az egész oldalon
    • Elfelejtette a jelszavát?

      Bejelentkezés

      Kérjük, várj…

    • Fiók létrehozása
    • Kapcsolat
    • Fiókom
    • Kapcsolat
    • Kijelentkezés
  1. Főoldal
  2. Séf inspirációk
  3. Együtt a COVID-19 ellen
  4. Táplálkozási tippek
  5. Mindent az egeszseges etkezesrol
  1. Táplálkozási tippek
  • Facebook-Link opens in a new window - article - AZ EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSRŐL
  • Twitter-Link opens in a new window - article - AZ EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSRŐL
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - AZ EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSRŐL
  • Google Plus-Link opens in a new window - article - AZ EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSRŐL
  • EGYÜTT A COVID-19 ELLEN

AZ EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSRŐL

Nézzük meg, hogyan gondolkozik napjainkban az ember az egészséges ételekről, és állítsunk össze egy jól kiegyensúlyozott tányért!

Bár továbbra is az íz a legfontosabb szempont az ételekkel kapcsolatban, az egészséges táplálkozásra irányuló figyelem egyre nő, ahogy vendégeink életmóddal, diétákkal kapcsolatos érdeklődése és tájékozottsága fokozódik. 

Az egészségtudatossághoz hozzájáruló tényezők

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a faktorokat, amelyek alakítják társadalmunk egészséges életmódhoz való hozzáállását: 

  • Az élelmezésügyi hatóságok egyre erőteljesebbek az egészséges és egészségtelen ételkategóriák meghatározásában kommunikálásában.
  • Egyre több ételekkel kapcsolatos kutatás jut el az emberekhez, mely az ételekkel és összetevőkkel kapcsolatos tudatosságra hívja fel a figyelmet.
  • Az elmúlt években megnőtt azoknak a száma, akik tudnak és hajlandóak is áldozni az egészségesebb ételekre 
  • A média egyre erősebben hat az emberekre, hogy egészséges étkezésre motiválják őket és felhívják a figyelmet az egészségtelen életlmód lehetséges következményeire

Az egészséges étkezéssel kapcsolatos növekvő igények miatt a vendéglátásban dolgozóknak még nagyobb szerepe van már abban, hogy: 

  • Oktassák vendégeiket a megfelelő táplálkozás értékéről
  • Minél több egészséges fogást biztosítsanak
  • A lehető leghatékonyabban mutassák meg, hogy az egészséges ételek is ugyan olyan izgalmasak és ízletesek lehetnek, mint a régi, megszokott kedvencek 

Annak érdekében, hogy tartalmas, tápanyagokban gazdag és kiegyensúlyozott menüajánlattal szolgálhassunk, tisztában kell lennünk az egészséges étkezés alapjaival. Ezért a következőkben bemutatunk két nemzetközi példát, amely segíthet az egészségesebb ételek tervezésében és elkészítésében. 

Az Okostányér

Az alábbi ábrán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) legújabb magyar táplálkozási ajánlását láthatjuk felnőttek számára, amely az OKOSTÁNYÉR® elnevezést viseli. Az egészséges lakosságnak szánt útmutató a felnőttekre, és külön a gyerekekre is megfogalmazza az egészséges táplálkozás legfontosabb alapelveit. Mindkettő rendelkezik az MTA ajánlásával is.


Kapcsolódó cikkek

    • Táplálkozási tippek
    Dietetikus tanulmány
    • Élelmiszerbiztonság
    HOGYAN ELŐZHETJÜK MEG AZ ÉTELEK KERESZTSZENNYEZŐDÉSÉT?
    • Élelmiszerbiztonság
    ÉLELMISZERBIZTONSÁGI JAVASLATOK

Miért érdemes regisztrálni?

  • Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
  • Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
  • A legújabb gasztronómiai trendek
Regisztráció
Van már fiokód? Jelentkezz be itt
  • Főoldal
  • Séf inspirációk
  • Receptek
  • Termékek
  • Rólunk
  • Hírlevél feliratkozás
  • Válassza ki az országát
  • Please Recycle
  • Jogi nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Oldaltérkép
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj!

Személyre szabott receptekkel, promóciókkal, ötletekkel és termékmintákkal várunk.

Kövess minket a Facebookon...
  • Facebook Facebook
Unilever Food Solutions » Főoldal

© 2021 Unilever Food Solutions I Minden jog fenntartva

Unilever Food Solutions » Főoldal

Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (iPhone) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (iPad) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (Android) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (Windows phone)

A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót.

x