Működési és élelmiszerbiztonsági alaptippek a koronavírus idején
- Higiénia - Jelöljünk ki egy felelőst minden műszakra, aki felügyeli, hogy minden szükséges extra óvintézkedés megtörténjen az ételek kezelése kapcsán.
- A személyzet biztonsága - Folyamatos ellenőrzés szükséges, hogy megbizonyosodjunk munkatársaink jóllétéről. Ha valaki nem érzi jól magát, támogassuk abban, hogy a biztonsága érdekében inkább maradjon otthon.
- Vendégkommunikáció - Tudassuk velük egyértelműen, ha végzünk házhozszállítást és hogy mi mindent teszünk meg a biztonság érdekében.
- Online megjelenés - Mutassuk meg változatos ételeinket vendégeinknek minden lehetséges digitális felületen (weboldal, hírlevél, social media), és hangsúlyozzuk ezeken a felületeken is a megtett biztonsági óvintézkedéseinket.
- Házhozszállítás - Mindenképp fontoljuk meg a házhozszállítást, amíg lehetséges- még akkor is ha idáig nem volt tervben. Szervezzük át csapatunkat, vegyen mindenki részt a házhozszállításhoz szükséges tennivalókban.
- Menü egyszerűsítés - Törekedjen a hatékonyságra és egyszerűségre. Maradjon állandó ételeinél, próbálja mellőzni a napi vagy egyéb időszakos ajánlatokat.