Fenntartható életmód

Manapság az emberek sokkal inkább tisztában vannak vele, hogy miként kerül az étel az asztalukra. Igyekeznek életük irányítását a kezükbe venni ezekben a bizonytalan időkben. Egyre nagyobb súlyt helyezünk az egészséges ételre és bolygónk védelmére.

Az emberek megbízható termékeket keresnek. A világos kommunikációval és ennek megfelelő viselkedéssel rendelkező vállalatok termékeit igénylik. Szeretnék átérezni, hogy fogyasztási döntéseikkel a világ és szűkebb közösségük ügyét szolgálják.

Kéz a kézben

Manapság egyre fontosabb, hogy a séfek és vendéglátók vendégeiket ezen elvárásoknak megfelelő élményben részesítsék. A dolog lényege, hogy az ízletes, egészséges ételek társadalmi és környezetvédelmi szempontból felelősségteljes módon kiválasztott termelőktől származó alapanyagokból készüljenek. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a főzés folyamata hatékonyabb legyen, kevesebb hulladék keletkezzen és kevesebb energiát használjunk fel.

Önökkel együtt azon munkálkodunk, hogy megfelelhessenek vendégeik egészséges és környezetbarát módon készült ételek iránti igényének. Új technikák után kutatunk, amelyekkel az ételek készítését és szervírozását hatékonyabbá tehetjük. Segítségünkkel, tanácsainkra támaszkodva csökkenthetik víz- és energia felhasználásukat, valamint a hulladékképződést. Természetesen a hangsúly változatlanul az egészséges és ízletes ételeken van.

Különböző módokon segíthetünk az egészséges megoldásokat megtalálni. Pl. vonzóbbá tesszük a zöldségeket és így növeljük fogyasztásukat. Egészségesebb ételeket alkotunk, amelyek gusztusosak és megfelelő alternatívát kínálnak. Így pl. részint receptjeink módosításával, részint só helyettesítők használatával folyamatosan csökkentjük a só mennyiségét ételeinkben. Az ételek ízesítésére egyéb hozzávalókat, egyéb fűszernövényeket, fűszereket használunk. Folyamatosan napirenden tartjuk a séf és vendéglátó oktatást, csakúgy mint belső munkatársaink képzését.

Ha többet szeretne megtudni az Unilever fenntarthatósággal kapcsolatos szemléletmódjáról, kérjük, látogasson el az Unilever honlapjára honlapjára és/vagy a growingforthefuture oldalra.
 

Igaz történetek

Íme, néhány példa arra, hogy mi mindennel igyekszünk jobbá tenni a világot.

A Knorr egyedülálló Mintafarmot hozott létre MagyarországonBővebben
 
 

Előző Oldal tetejére Oldal elküldése Oldal nyomtatása
Maizena of Unilever Food Solutions Lipton of Unilever Food Solutions Knorr of Unilever Food Solutions Becel of Unilever Food Solutions
www.unileverfoodsolutions.hu